3D nyomtatásról

A 3D nyomtatás az egyik legmenőbb technológia amivel most találkozhatsz. Eljutott arra a szintre, hogy jó minőségben, dekoratív dolgokat készíthetünk vele. Már nem valami elérhetetlen dolog.

Mégis, ékszerek kapcsán nem túl ismert, pedig igazán egyedi megjelenésed lehet ennek köszönhetően. Aki most szerez be 3D nyomtatott ékszereket, az valószínüleg elsőként villanthat vele baráti körben. Úgyhogy ha valami vagány és új dolgot szeretnél, akkor ezt neked találták ki!

3D nyomtató

Photo by Tom Claes on Unsplash

Az egyik legelterjedtebb 3D nyomtatási technológia az FDM nyomtatás, ahol egy filament szálat olvaszt meg a nyomtató és ebből építi rétegről rétegre a tárgyat. Végeredményen általában látszódnak az egyes rétegek, de pont ebből tudható, hogy 3D nyomtatással készült darabról van szó. Ékszereink nagy része is ezzel a technológiával készült.

Környezetvédelem

Legfőbb nyomtatási alapanyagunk a PLA, ami egy bioműanyag. Növényekből készül és komposztálható. Mégsem kell attól tartanod, hogy idő előtt tönkremegy. Olyan ez mint a fa anyag. Megmunkálva bútorként sokáig használhatod, csak földbe kerülve indul bomlásnak.